Kui seisma jäänud kampsuneid on mitu, saad vahvad talvepüksid kogu perele. Foto: Stanislav Moškov
Tee ise
7. veebruar 2021, 17:32

KRÕBE KÜLM: õmble seisma jäänud kampsunist vahvad talvepüksid! (1)

Koredad karupüksid olid kunagi kõigil lastel. Nüüd õpetame sind tegema omaaegsete karupükste värvilist ja pehmemat versiooni. Selleks sobiliku materjali leiad oma mehe riidekapist. Kui seisma jäänud kampsuneid on mitu, saad vahvad talvepüksid kogu perele.

Vaja läheb:

  • venivat õhukest kampsunit
  • kääre
  • nööpnõelu
  • õmblusmasinat
  • kummi
  • haaknõela
Varu vajalikud vahendid. Foto: Laura Karro

Tee kampsunist püksid nii:
1. Lõika lahti. Aseta kampsun maha ja lõika kaenlaaugust umbes 6 cm madalamalt ära kampsuni alaosa. Ülaosa lõika risti pooleks.

1. Lõika lahti. Foto: Laura Karro

2. Vormi parajaks. Käistest tekivad sääred ja kampsuni alumisest osast pükste ülaosa. Võta nööpnõeltega nii palju kokku, kui soovid ning õmble sääred ja vöökoht pahemalt poolt kitsamaks.

2. Vormi parajaks. Foto: Laura Karro

3. Õmble kokku. Märgi ülaosa lõikeservale keskkoht ja säti selle järgi kaks säärt nööpnõeltega paika. Õmble need pahemalt poolt omavahel kokku.

3. Õmble kokku. Foto: Laura Karro

4. Lisa kumm. Keera pükste ülaosa serv ühe korra ära ja õmble läbi, jättes väikese avause, kust haaknõelaga kumm sisse ajada. Õmble kummiotsad kokku ja avaus kinni. Keera püksid õiget pidi, ja valmis!

4. Lisa kumm. Foto: Laura Karro

Kui suured püksid tulevad?
Mida väiksemale inimesele pükse teed, seda väiksemat kampsunit vajad. Mehele hästi istuvate pükste tegemiseks pead leidma eriti pikkade ja laiade varrukatega kampsuni. Muidu saad kukepüksid.

Sobivad ka dressipüksteks! 
Kui soovid lohvakamaid dressipükste moodi pükse, jäta sääreosa kokku võtmata!

Aega kulub kaks tundi!