Ines KäärmaFoto: erakogu
Inimesed
20. jaanuar 2020, 14:11

Sisearhitekt Ines Käärma: kõik on moes, oleneb lihtsalt kuidas asju eksponeerida

Sisearhitektuuri büroo Ace of Space asutaja ja sisearhitekt Ines Käärma toob välja kolm sisekujunduse suunda, millel tasub aastal 2020 silma peal hoida. 

Millised on 2020 sisearhitektuuri trendid?

Mulle tundub, et kõik on moes, see sõltub sellest, kuidas sa seda eksponeerida. Puhtaid stiile tihtipeale enam ei kohta, vaid kõike kombineeritakse omavahel - see on selline libe tee, mida mööba suudavad käia vähesed.

Viimastel aastatel on palju käsitlust leidnud mitte nii populaarseid ja kõiki kõnetevaid suundi ja ajastuid. Näiteks postmodernismi jõululine tagasitulek on hea näide sellest.

Interjööri ja mööblidisainis pikalt valitsenud monokroomse minimalistliku skandinaavia disaini kõrvale on tagasi tulnud julge ja mänguline vormi- ning värvikäsitlus.

Kui rääkida materjalidest siis võiks välja tuua kõiksuguste taaskasututatavate ja biolagunevate materjale nagu maisiplastik, mükoplast jms. ilmumine tootedisaini. Kaasaegsete looduskatastroofide foonil koguvad jätkusuutlik ja vastutustundlik tootmine ja tarbiline koguvad hoogu ja populaarsust ning lähiaastatel saab sellest suur trend, mis kedagi külmaks ei jäta.

Millised on 2020 aasta detailid ja värvid?

Vastupidiselt 2018 ja 2019 aastatel võidutsenud päikese loojangu koloriidi värvivarjunditele, suunavad see aasta trendiloojad meid rohe- sini- kollastel toonide suunas. Nagu igaaastaselt kohane on, on ka sellel aastal suurimimad värvtootjad pakkunud välja oma toonid: Pantonel toob välja jõululise klassikalise sügavsinise,Tikkurila pastelne sidrunikollane ja Akzo Nobelil on selleks külm pastelne kahvaturohelise mündi- ja salveivarjundid.

Millist kindlasti ei loobu olenemata trendidest?

Isikupära, mis muudab iga interjööri kordumatuks. Igal sisearhitektil on kujunenud oma käekiri, mille järgi tellijad nende tööd hindavad. Ajas arenedes võiks iga sisearhitekt oma visioonile kindlaks jääda, mitte iga trendiga kaasa joosta.