Kristina Dami pöörlev peegelFoto: https://kristinadam.dk/
Sisustus
23. jaanuar 2020, 10:59

Taani disaineri Kristina Dami loodud pöörlev peegel võlub ennekõike funktsionaalsusega

Taani disainigeenius Kristina Dami on jõudnud oma pöörlevate peeglitega Eestisse. Peegel on oma olemuselt nagunii funktsionaalne sisustuselement. Kuid see minimalistlik isend köidab lisaks uudsele pööramis süsteemile ka elegantsusega ning sobib igasse kaasaegsesse interjööri.

Peegli eesmärk interjööris pole ainult see, et sellest on mõnus end imetleda, vaid tal on ruumi mõistes samuti eriti vajalik otstarve. Peegel annab ruumile avarust ja suurust ning aitab mõjuda ruumil avatumana. Läbi peegli on võimalik muuta ruumi näiliselt avaramaks, valgemaks (läbi aknapeegelduste) ning ühtlasi dubleerida värve ning erinevaid vorme.
Ümmargune peegel vastandub hästi näiteks seintel olevatele piltidele. Nõnda ei tundu ka vertikaalsed pinnad ülearu ühekülgsed.

Ümmargused erimõõdulised peeglid on juba vähemalt paar aastat trenditoodetena silma paistnud. Ümarad vormid tasakaalustavad erinevaid nurgelisi detaile ülejäänud ruumis.

Kristina Dam on kõrgelt hinnatud Taani disainer, kelle tööd on äramärkimist leidnud juba ülemaailmselt. Tema eesmärgiks on tuua kunst ruumikujundusse. Seda nii mööbli, prindi kui skulptuuri näol. Iga detail kollektsioonis on omamoodi kunstiteos. Kristina Dam annab igal aastal välja kaks kollektsiooni, tehes koostööd väga mainekate disaineritega.

Allikas: Softrend