Foto: tootefotod
Kodu ja Aed
27. oktoober 2020, 13:43

Inspiratsiooni vanadest palkmajadest! Loo põhjamaine jahiloss oma maakoju

Üha rohkem juhivad interjööride stiil ja sisekujunduse uusimad trendid meid soojade ja metsikute mustrite, aga samas ka minimalismi suunas. Kuid kui armastad hoopis õdusat palkmaja ning pigem Norra fjördide äärde sobivat mägionni, siis tee oma unistus teoks. 

Minimalism ja snooblik retro interjöörides on muidugi äge, kuid kui soovid sisustada maamaja, siis võta snitti hoopis põhjamaa stilistika pimedmast poolest. Puit ja karusnahk ning teatav suurus ja raskus sobib metsamajja või tuulisele rannale alati. 

Miksi vana ja uut ning ära unusta helgeid toone

Hele sein ei pea olema alati peegelsileda krohvi all. Vabalt sobib vanasse paadikuuri tehtud elamusse puitlaudisest sein, mis on kaetud heleda peitsiga. Või hoopis paekivimüür, mis vana veski seintelt paljastub.

Omaaegsed talupere söögitoolid, parimates kohtades võib olla säilinud ka puutöö meistrite kaubamärgiks olnud Lutheri toolid, on just parim leid, mis suure tammepuust ümarguse söögilaua äärde sobivad kui valatult.

Kui soovid, et interjöör oleks eriilmelisem, konda pööningul või vanakraami poodides ja pane laua juurde erinevas stiilis vanad toolid. 

undefined Foto: Unsplash

Karusnahad, punutised ja kangad

Soojuse ja mõnu toovad ruumi kangad. Ole julge patjadega ja rippuvate kangastega. Vabalt võid panna kangaid ka lakke või seinale rippuma.

Loomulikult kasuta nahka või kunstnahka, mis annab igale toale pehmust ja hubasust.

Kõikvõimalikud makramee ja punutisvidinad on maal kohustuslikud. Maakodu on maakodu ja linn on linn!

Valgustitega ära koonerda, kuid anna võimalus ka looduslikule tulele

Lakke võib panna ka sepistatud lühtreid, kuid anna võimalus ahjule, kaminale ja küünaldele. Pole midagi mõnusamat, kui keset hämarat metsa küünlavalgel ja tulepaistel mõtteid mõlgutada. 

undefined Foto: Pixabay