Seto pitsist liblikas. Autor: LeenuFoto: Liina Hergauk
Uudised
1. märts 2020, 10:59

Kevadine käsitöökalender: pitsiaasta sündmustest keskkonnateadliku taaskasutusnäituseni

Eesti Rahvakunsti ja Käsitöö Liit kuulutas 2020. aasta pitsiaastaks. Selle puhul on kogu aasta vältel kõikjal üle Eesti tulemas kauneid pitsinäituseid, -koolitusi ja -konkursse. Võta oma pitsitööd näppu ja osale ka!

NÄITUSED

Eesti Käsitöömaja rahvakunstigaleriis (Pikk 22, Tallinn):

11. veebruarist 2. märtsini Haapsalu Kutsehariduskeskuse tekstiiltöö eriala õpilastööde näitus „Ammetil on kuldpõhi all“.

3. märtsist 23. märtsini Lemmi Orava näitus „Pitsi lummuses“. Meister esitleb näitusel Iiri pitsi tehnikas valminud ja sellest inspireeritud töid.

24. märtsist 13. aprillini Silja Reemi näitus „LuuLoomine“. Näitusel saab näha luust valmistatud ehteid ja palju teisi esemeid. Meistri sõnul on luu väga elav, lugupidamisväärne ja delikaatne materjal.

14. aprillist 4. maini Meelis Kihulase näitus „Edeva Eremiidi Meistriklassi õpilastööd“. Imetleda saab puukäsitööna valminud rahvapäraseid puust tarbeesemeid.

Loe lisaks: folkart.ee 

Haapsalu Kutsehariduskeskuse tekstiiltöö eriala õpilastööde näitus „Ammetil on kuldpõhi all“. Foto: Liina Hergauk

Pärnu Uue Kunsti Muuseumis (Esplanaadi 10, Pärnu):

30. jaanuarist 1. aprillini taaskasutusteemaline kunstinäitus „Anna uus elu. Meie aeg“. Traditsiooniline näitus, mille eesmärk on igal aastal noorte ja ka kogenud kunstnike tööde toel kasvatada keskkonnateadlikkust. Näitus tõestab, et peaaegu igast prügikasti visatavast asjast saab midagi luua. Esindatud on kunstnikud ka Venemaalt ja Soomest.

Loe lisaks: chaplin.ee 

Rahvarõivakoolitus Tõstamaal

2020. aasta veebruaris algavad Tõstamaa Käsitöökeskuses Lääne-Eesti piirkonna rahvarõivahuvilistele koolitused „Minu rahvarõivas“. Kursuse jooksul valmistab igaüks omale sobiva rahvarõivakomplekti.

Lisainfo: [email protected]

Konkurss eesti-oma-pits

Eesti Rahvakunsti ja Käsitöö Liit kuulutas 2020. aasta pitsiaasta raames välja konkursi eesti-oma-pits. Konkursile on oodatud rahvuslikest ja uusloomingulistest pitsidest inspireeritud töid. Konkursitööd tuleb esitada hiljemalt 21. septembriks 2020.

Loe lisaks: folkart.ee

Seto Pitsi Päevad

5.–26. maini toimuvad Setomaal XXVII Seto Pitsi Päevad. Selle aasta teema on „Pits noortele ja lastele“. Sama teema raames toimub ka konkurss ja näitus. Pitsipäevade pidulik lõpetamine toimub 26. mail Seto Talurahvamuuseumis.

Loe lisaks: kogo.seto.ee

KOOLITUSED

Allikamaja Koolituskeskuses (Lühike jalg 6a, Tallinn):

22. ja 23. veebruaril Muhu mitme- ja ühevärvilised heegelpitsid. Koolitaja Alliki Oidekivi.

26. ja 27. veebruaril Seto pitsi heegeldamine. Koolitaja Ulve Kangro.

3. ja 10. märtsil Läänemaa heegelpitsid. Koolitaja Lembe Maria Sihvre.

25. ja 26. märtsil Päikesepitsi valmistamine. Koolitaja Ulve Kangro.

Loe lisaks: folkart.ee