Laura PõldvereFoto: Aldo Luud
Inimesed
16. oktoober 2020, 07:14

KODUKIRJA ARHIIVIST | Laura Põldvere: „Nagu muusikas, ei ole hea disaini puhul vaja midagi keerulist kokku keevitada, et muljet avaldada ja tundeid tekitada.“

Muusik Laura Põldvere tunneb meeldiva kujundusega ruumis olles, kuidas tal kogu keha lõõgastub ja head mõtted hakkavad liikuma.

1) Mida disain sinu jaoks tähendab?

Disain tähendab minu jaoks seda, kuidas ruum mind inspireerib ja emotsioone juhib. Kuidas ta minuga kõneleb. Keskkonnas, mis mind puudutab, tunnen, kuidas keha ja vaim koheselt reageerivad.. Soojus liigub südamest üle keha laiali. Head ja põnevad mõtted hakkavad liiku­­ma ja tunned, et oled pehmes hällis, mis kiigutab ja kannab.

2) Kui palju kannad ja tarbid Eesti disaini?

Enamik minu riidekapist võrdub Eesti disainerite loominguga, sest meie disainiloojad on kreatiivsed ja lähtuvad enda juurtest, mis teeb nende loomingu eriti puudutavaks.

3) 5 ägedamat disainieset, mis sul kodus on?

Suured nahksed käetugedega baaripukid, kuhu saab end lausa kerra tõmmata ja samas üle terve elutoa ja köögi ülevaadet omada. Üksik metallraami ja nahkse põhjaga tugitool, mille sain kingituseks Madis Liplapilt. Ruumi olen disaininud maalidega. Elutoas olev suur maal valmis minu magistriõpingute ajal. Siis veel erk­sinine diivan mõnusaks lösutamiseks kõikidele sõpradele. Kleidid, kotid, käevõrud... 

4) Milline on hea disain?

Nagu ka muusika puhul, ei ole vaja midagi keerulist kokku keevitada, et muljet avaldada ja tundeid tekitada. Liiga palju akorde ja noote on imestama panevad, aga ei jäta südamesse jälge. Sama reegel kehtib minu jaoks ka disaini puhul. 

5) Millise probleemi võiks disaini abil maailmas lahendada?

Igavuse – ma ei saa nendest aru, kes ütlevad, et neil on igav. Sellist asja pole olemas.