Foto: Envato Elements
Sisuturundus
5. märts 2020, 15:39

Uuenda väljavaateid: 6 selle hooaja suurimat kardinatrendi!

Üsna sageli mõeldakse kardinatest pigem kui praktilisest sisustuselemendist – varjab kodu võõra silma ja liigselt ereda hommikupäikese eest jne. Tegelikult on kardin midagi palju enamat. Kardin on suurepärane sisustuselement, mis lihtsa vaevaga annab igavale või väsinud ruumile sootuks uue ilme.

Loomulikult soovime oma elu- või magamistuppa aeg-ajalt vaheldust. Iga-aastane remont on kulukas nii ajaliselt kui rahaliselt. Niisiis on sisustuskangad ja neist valmistatud kardinad, diivanipadjad ning muud esemed  lihtne ja soodne viis üldise ilme muutmiseks.

Reeglina vahetame kodudes kardinaid kaks korda aastas – sügisel ja kevadel. Kohe ongi saabumas populaarne kardinate vahetuse hooaeg. Pime ja porine hooaeg on möödas ning kõik hing ihkab värskust ja uudsust.

Abakhan tutvustab mõningaid selle hooaja kardinatrende.

Foto: Envato Elements

Kardinate materjali ja stiili dikteerib eelkõige ruumi kasutusotstarve ning kodu üldine stiil. Kardinakangaste trendid sarnanevad paljuski rõivakangaste trendidega. Moes on kõik naturaalne – linane, puuvill ja siid. Trendikaimad on hetkel rooma, jaapani ning skandinaavia stiilis kardinad. Lopsakuse ja romantiliste interjööride austajatele sobivad Austria ja Prantsuse kardinad.

2020. aastal on sisustustrendid mõjutatud nii traditsioonilistest väärtustest kui ka rohelisest eluviisist. Sisustuselementides on tunda 70ndate mõjutusi. Seni pikalt võidutsenud minimalismi kõrvale on end sisse seadnud maksimalism ning näiteks interjööris lähtutakse pigem mugavusest. Selle kõrvale sobitub luksuslikkus ja ekstravagantsus ehtsate kunstitaieste näol.

Värvipaleti olulisimad märksõnad on klassikaline sinine, tumeroheline ja must. Need toonid toovad esile elegantsi ning loovad interjööris trendikad kontraste. Materjalidest koguvad populaarsust samet ning marmor, mille juurde sobitatakse metalli, puitu ning looduslikke elemente.

Äkki teeks kardinad sametist?

Samet ei pruugi olla esimene valik, kui hakata valima kardinariiet… aga samas, miks ka mitte? Samet muudab interjööri stiilseks, elegantseks ja peeneks. Erksad sinised, roosad, küpsoranžid ning erinevad pruunikad toonid murravad meie ettekujutuse ürgvanast punasest sametist. Kaasaegne samet on segu luksusest ja mugavusest, mida võiks vabalt tuua oma elutuppa või magamistuppa.

Foto: Envato Elements

Rohkem on rohkem.

Minimalism on sisekujunduses valitsenud kaua, kuid uus aasta toob uued tuuled. Moes on julged lillemustriga tapeedid ja kardinad (näide 1, näide 2, näide 3) ning erinevad geomeetrilised kujundid (näide 1, näide 2), mis on mõjutusi saanud 70ndatest. Ilma teevad ka etnilised motiivid, mis lisavad meie kodudesse võõraste kultuuride maagiat ja seikluslikkust (näide 1, näide 2). 

Unistused ja mälestused kaugetest maadest tulevad nii koju kätte.

Foto: Envato Elements

Kõige moekam värv on sinine.

Sinine on uus hall! Rahvusvaheliselt tuntud värvifirma Pantone teatas, et 2020. aasta värviks on klassikaline sinine (Classic Blue). Tegemist on väga mitmekülgse ja kauni värviga, millel on erinevaid tonaalsusi, näiteks mereväesinine ja koobaltsinine.

Julgelt võib nüüdsest kasutada ka nõudlikke värve nagu must, tumelilla ja tumeroheline. Musta värvi puhul on inimesed mõistnud, et see on nii-öelda kindla peale minek, sest sobib kõigega. Kombineerides seda oskuslikult teiste neutraalsete värvidega, aitab ta luua maagilisust ja väljapeetust.

Foto: Envato Elements

Kevad ja suvi toovad soojad toonid.

Hall on eilne päev ning neutraalsetest kardinatoonidest loovad trendi just soojemad toonid, mille eesmärk on tekitada kodus hubast ja õdusat atmosfääri. Nende seas loovad meeleolu ka tumedamad toonid, näiteks šokolaadipruun, veinipunane, oliiviroheline ja sinepikollane.

Moes on erinevad roosad toonid, kuid sel hooajal veelgi pehmematena, näiteks puudriroosa, vanaroosa (näide 1, näide 2), nude. Pehmed toonid toovad esile valge sära ja pehmendavad tumedaid toone, lisades ruumile nii teatavat rafineeritust kui ka naiselikku pehmust. Julgemad võivad katsetada ka kollaseid detaile, et lisada ruumile sära.

Foto: Envato Elements

Naturaalsed materjalid.

Järjest enam on hakatud mõtlema loodussäästlikkusele ja taaskasutusele. Luksuslikkust kombineeritakse maalähedusega. Tekstiilide osas on senisest suurem rõhk sensuaalsetel materjalidel, näiteks nahk, samet, õhuke puuvill. Moes on kõik materjalid, millel on äratuntav tekstuur ja mida on hea katsuda.

Foto: Envato Elements

Rohelised detailid.

Roheline, olles mitte liiga naiselik ega ka maskuliinne, sobitub igasse ruumi köögist elutoani. Lisaks kardinatele saab rohelist sisekujundusse tuua sama tooni diivanikaunistuste, voodipesu, lauanõude kui ka ehtsate okstega vaasis. Roheline sobib hästi kokku ka moes olevate naturaalsete materjalide, puidu ja metalliga. Eriti elegantsena mõjub roheline loomulikult sametmööbli või -kardina näol.

Roheline harmoniseerub suurepäraselt teiste moes olevate jõuliste toonidega, eriti sinisega. Huvitava kombinatsiooni loob ta aga roosa või sinepikollasega.

Foto: Envato Elements

Kindlasti tekkis palju uusi põnevaid mõtteid, kuidas kodudes väljavaateid uuendada!

Võrratu valiku kardinakangaid leiad oma lemmikust Abakhani kangapoest.

9.-21. märtsil on kardinakangad ja -tarvikud Abakhani kauplustes eriti heade hindadega! 

Me ❤ käsitööd!
Abakhan Fabrics