Video: VABARIIGI PRESIDENDI KANTSELEI
Eesti uudised
17. märts 2020, 14:44

VIDEO | President arutas riigikogu fraktsioonide juhtidega eriolukorda, EKRE juht puudus (3)

Teisipäeva lõunal pidas president Kersti Kaljulaid videokonverentsi riigikogu fraktsioonide juhtidega, et arutada parlamendi rolli kehtestatud eriolukorras. 

„Eriolukorras on valitsusel ja peaministril väga suured volitused ja see on õige. Samas tekib eriolukorras ka väga palju küsimusi, mille mõju ühiskonnale on pikaajaline ning kus meie põhiseaduse kohaselt on parlamendil kohustus kaasa rääkida ja lahendused välja töötada. Me kõik oleme selles olukorras esimest korda ja oluline on võimalikult kiiresti paika panna piirid, milline on eriolukorra juhi roll, milline on parlamendi roll,“ ütles president Kaljulaid videokõne järel. Riigipea rõhutas, et see küsimus on seda olulisem, et luuakse pretsedent: „Me sisustame neil päevil parlamendi rolli taolistes olukordades võibolla järgmiseks sajaks aastaks.“

Lisaks arutasid fraktsioonide juhid ja riigipea ka muudatusi parlamendi töökorralduses. President Kaljulaidi sõnul on oluline hoida inimeste tervist, kuid parlamendi töö peab jätkuma ning tuleb töötada sobivate lahenduste juurutamisega, muuhulgas järgmisel nädalal ees ootava Riigikogu juhatuse valimise puhuks.

Videokohtumisel osalesid Eesti Keskerakonna fraktsiooni aseesimees Andrei Korobeinik, Isamaa fraktsiooni juht Priit Sibul, Eesti Reformierakonna fraktsiooni juht Kaja Kallas ja Sotsiaaldemokraatliku Erakonna esimees Indrek Saar. EKRE fraktsiooni juhil ei olnud võimalik pakutud ajal videoülekandes osaleda.