Kas maasikamaitseline jogurt peab sisaldama maasikaid?Foto: Inna Kapturevska / Unsplash
Nipid
20. märts 2021, 11:16

Kas maasikamaitseline jogurt peab sisaldama maasikaid? See targa tarbija test annab vastuse! (1)

15. märtsil tähistati üleilmset tarbijaõiguste päeva. Erinevaid tarbijateemalisi küsimusi tuleb meil kõigil ette kui mitte iga päev, siis siiski üsna sageli. Avaldame koostöös Tarbijakaitse ja Tehnilise Järelevalve Ametiga taas ühe testi, mille abil saad kontrollida, kui tark tarbija sa oled. 
Kas tarbijakaitse ja tehnilise järelevalve amet lahendab ostjate probleeme USA e-poodidega?
Kas ostjale kehtib õigus esitada kauplejale kaebus ka tootega kaasa antud tasuta toote kohta?
Sul läks esmakordselt mobiiltelefon katki ja selgus, et tegemist on tootmisveaga. Kaupleja tahab seda parandada, kuid sina tahad raha tagasi saada. Kas sul on selleks õigus?
Mis aja jooksul on ostjal õigus esitada puudusega kauba korral müüjale kaebust?
Kui toode läheb katki, kas siis peab ostja pöörduma kaebusega kindla poe poole, kust toode osteti, või võib pöörduda ka teise sama keti kauplusesse?
Kas mobiili ostes kehtib kaheaastane kaebuse esitamise õigus ka juhtmetele ja akudele?
Ostad endale Soomest uued kingad. Kahe nädala pärast lähevad need katki. Kelle poole sa pöördud?
Triin ostis e-poest saapad, kuid kodus neid jalga proovides leidis, et talle see värv ikka ei meeldi. Kas Triin saab saapad e-poele tagasi anda?
Ostad poest maasikamaitselise jogurti. Jogurtit süües on sellel aga väga keemiline maitse. Pakendit uurides selgub, et see ei sisaldagi maasikaid. Kas maasikamaitseline jogurt peab sisaldama maasikaid?
Priit ostis kella, kuid kuna selle äratus ei töötanud, viis ta selle kauplusesse tagasi. Priit esitas müüjale ostu tõendava dokumendina pangaväljavõtte, kuid müüja nõudis ostutšekki. Tšekki Priidul enam alles polnud. Kas müüja võib keelduda kella tagasi võtmast?
Mis riikide e-kauplustest tellides saab Euroopa Liidu tarbija nõustamiskeskus probleemide korral aidata?
Tarbija ostis tavapoest uue telefoni, mis juba kolmandal päeval enam ei töötanud. Ta esitas kauplusele kirjaliku kaebuse. Mis aja jooksul peab kaupleja tarbijale vastama?

Vastasid 0/0 õigesti