Foto: Pexels
Sisustus
9. aprill 2020, 14:15

Raamaturiiulis valitseb korralagedus? Enam mitte! (1)

Raamaturiiuli korda sättimine võib olla teinekord tõeline peavalu. Selleks, et see ladusamalt läheks, on Kodukiri kirja pannud mõned viis moodust, mille alusel raamatuid kategoriseerida ja riiulisse paigutada.

1. Autori järgi

Autori perekonnanime järgi raamatute järjestamine on levinud ka raamatukogudes ja -poodides. See hoiab ühe autori teosed kõik ühes kohas ja nimetähtede järgi on kergem konkreetset raamatut otsida.

2. Raamatu pikkus

Organiseeri raamatud pikkuse järgi – näiteks lühemast pikemaks. Või miks mitte, kõik ühe pikkusega raamatud ühele riiulile, veidi pikemad teisele ja nii edasi?

3. Pealkirja

Sarnaselt autori nime järgi organiseerimisele saab raamatuid ka pealkirja järgi ritta panna. Näiteks võid raamatud sättida lihtsalt pealkirja esimese tähe järgi.

4. Teemade kaupa

Nii tead alati, kust konkreetset raamatut otsida, kui sa ei mäleta selle pealkirja ega autorit. Teemade kaupa raamatute jaotamine aitab leida hõlpsalt raamatu üles leida ka siis, kui sa mäletad ainult selle sisu. Näiteks – Psühholoogia, Ajalugu, Kunst.

5. Värvi järgi

Värvi järgi raamatute sättimine on väga populaarseks kujunenud ka kodusisustajate sotsiaalmeedias. Ühelt poolt toob see interjööri värvi, teisalt saab neid erinevatesse tubadesse nii vastavalt toa värvigammale sobitada. Värvi järgi organiseerimiseks on erinevaid viise – näiteks vikerkaare värvide järgi või värvilised ja must-valged.