Marta PulkFoto: Robin Roots
Tele
9. aprill 2020, 20:28

Marta Pulk teeb koroonapandeemiast filmi: minu jaoks on huvitav, kuivõrd erinevalt me kriisi praegusel ajal tajume

Režissöör Marta Pulk hakkab tegema koroonakriisist filmi, millega tahab näidata, mis on praeguses olukorras ajatut. "Kui mul endal hakkas ühel hetkel isolatsioonis helisema, et mis on minu jaoks selle kriisi juures mitte lihtsalt päevakajaline, vaid ajatu, siis tundus, et selle filmi tegemine on seda väärt," sõnab ta.

Pulk räägib "Ringvaates", et sai filmiks inspiratsiooni Jaapanist, kus oli 2011. aastal tsunami, mille järel tekkis kollektiivne lein, mida ei olnud kuhugi panna. Ta võrdleb seda praeguse aja kollektiivse üksindusega.

"Me oleme kõik üksinda, aga me oleme kõik koos üksinda. See mõte hakkas helisema. Seepärast tekkis mõte teha telefoniliin, kus vastab automaatvastaja ja kuhu helistamine on tasuta ning igaüks saab rääkida hingelt ära selle, mis parasjagu mõttes on," selgitab ta.

Pulga sõnul võtavad nad vastu ka rõõmsaid mõtteid. "Minu jaoks ongi huvitav, kuivõrd erinevalt me kriisi praegusel ajal tajume. Paljude inimeste jaoks ongi see teretulnud paus ja võimalus lugeda neid raamatuid, mida nad ei ole kunagi lugenud või mis on ammu järjekorras oodanud. Aga võib-olla kõrvalkorteris on ema, kellel on kolm last ja ta ei tea, kust tema järgmise kuu palk tuleb," tõdeb ta, et isegi kui oleme situatsioonis, mis on ühine, võib meie kogemus sellest olla äärmiselt erinev.

Oma lugusid saab jätta numbrile 656 5005, kõne on Telia, Elisa ja Tele2 võrgust helistades tasuta.