Foto: Danijela Prijovic, Unsplash
Ilu ja mood
13. aprill 2020, 11:13

MUGAVUSE VARJUKÜLG: mõjuv põhjus, miks tuleks rinnahoidjat kanda isegi kodus

Koroonast tingitud isolatsioon ja kodukontor on teinud oma töö – me ei viitsi enam korralikult riidessegi panna ja kõige lihtsam on jääda pidžaamasse. Rinnahoidja kandmine on jäänud aga täiesti teisejärguliseks. Sellel esmapilgul äärmisel mugavusel on aga oma varjukülg. 

Kes meist ei armastaks seda tunnet, kui päeva lõpus rinnahoidja seljast võtad? Isolatsioonis polegi justkui vaja seda nädalate kaupa kanda. Kuigi see võib tekitada suurt rõõmu, mõjub rinnahoidja mittekandmine meie rindadele.

Mõned eksperdid usuvad, et kui jätame rinnad pikalt toeta, tõuseb risk nende lõtvumiseks. „Rinnahoidja kandmine aitab ära hoida rindade enneaegset longu vajumist, sest nii ei ole rinnanäärme sidekude kogu päeva jooksul nii palju venitatud,“ selgitab dr Dirk Kremer.

Rinnahoidjate ekspert Jill Kenton, kes on aidanud sobivaid rinnahoidjaid valida nii printsess Dianal kui ka Madonnal, nõustub samuti: „Isolatsiooni ajal ei näe meid keegi ja inimestel võib tekkida kiusatus ennast korralikult riidesse mitte panna. Kui rinnahoidjaid aga üldse mitte kanda, võivad rinnad lõtvuda, kui kude jääb toeta.“

Samuti on oluline vältida spordirinnahoidja kandmist llihtsalt niisama. „See surub rinnad kokku, mis pole hea, kui just sporti ei tee,“ tõdeb Kenton.

Tundub, et rinnahoidjal on ka pikaajaline mõju meie rühile. „Rinnad on rasked ja kui me pikalt neid ei toesta, hakkab meie kehahoiak muutuma. Rinnahoidja aitab vältida luustiku ja rühi probleeme, mis tekivad, kui oleme pikalt ilma selleta,“ sõnab Kremer.

Kahjuks kannab 80 protsenti naistest aga vale suurusega rinnahoidjat – see on seljaosast kas liiga väike või suur. Õige rinnahoidjaga ei tekiks kunagi ebamugavustunnet ja soovi seda eemaldada.