Foto: Hannah Busing, Unsplash
Sisustus
2. aprill 2022, 16:03

Püüad tulutult korterit müüa? Need soovitused aitavad! (3)

Kodu üürile või müüki pannes mängivad suurt rolli pildid ja reaalsus. Kiirele ja efektiivsele tehingule saab kaasa aidata lavastamisega, mis muudab teie kodu potentsiaalse ostja või üürija jaoks atraktiivseks ja kutsuvaks. 

Kodulavastamisega tegeleva Liis Reisneri sõnul muutuvad tänu sellele eluruumid veetlevaks ja nii suureneb potentsiaalsete klientide hulk märgatavalt. „Lisaks sellele on võimalus, et saad küsida kinnisvara eest kõrgemat hinda, kui algselt oma peas olid planeerinud,“ sõnab ta. 

Reisneri soovitused, kuidas oma kinnisvara klientidele atraktiivsemaks muuta:

1. Puhtus ja värskus

Tehke oma eluruumid korda nagu prillikivi! Peske põrandad, aknad, seinad ja isegi laed, sest ka need määrduvad aja jooksul. Ärge unustage kappe, mööblit, valgusteid. Järgmiseks hinnake seinavärvi olekut. Värskendust vajavatele seintele valige neutraalsed toonid, mis võimaldavad potentsiaalsetel ostjatel kergemini visualiseerida oma nägemust uuest kodust. On hämmastav, kui palju “uuem” võib tunduda teie kodu peale suurpuhastust ja väikest värvivärskendust.

Foto: Chastity Cortijo, Unsplash

2. Stiliseerige vastavalt elustiilile

Veenduge, et teie sisustus ja dekoratsioonid oleksid puhtad, ahvatlevad ja kutsuvad. Vana, töötlemata sisustus ja aksessuaarid võivad ostjatele jätta mulje, et teie kodu on vanamoeline ja nõuab renoveerimist, mis tähendaks jällegi ostja silmis rohkem aega ja raha! Mõnikord võivad kõik need pisiasjad nõuda ostja meelest liiga palju tööd, ehkki need on lihtsad ja väikesed parandused. Vanadele kappidele ja laudadele saab anda värske värvi või vahvate kapinuppudega uue elu. Laske oma fantaasia lendu!

Foto: Jon Tyson, Unsplash

3. Neutraalsus

Ostuhuvilised peaksid tundma, et tegu on nende koduga, mitte teie koduga – võtke seintelt maha perefotod ja laste joonistused. Need on küll ilusad, kuid võivad ostjate tähelepanu hajutada ning panna ennast ebamugavalt tundma. Te soovite, et nad kujutaksid end ette kui oma uues kodus, mitte teie külalistena. Lisaks pange ära ka hambaharjad ja muud isiklikud hügieenitarbed.

4. Mööbli paigutus

Tõenäoliselt olete oma kodus mööbli paigutanud nii, nagu see teie jaoks kõige paremini sobib, kuid astuge siiski samm tagasi ja vaadake objektiivselt oma valikuid. Kas see tutvustab tuba parimal viisil? Kas teil on akende ees mööblit? Kas blokeerite kuidagi ruumi läbivat liiklusteed? Paigutage mööbel nii, et ruum tunduks avar ja õhuline. Samuti veenduge, et igal toal oleks selge eesmärk.

5. Katke laud

Üheks lihtsamaks nõuandeks on katta söögilaud ja köögisaar ilusa serviisiga ning lauale asetada värsked lilled. See väike puudutus sütitab ostja kujutlusvõime. See muudab kodu soojemaks ja kutsuvamaks ning suunab ostjat tehingu poole.

6. Lisapadjad voodil ja diivanil

Padjad on viis, kuidas muuta ruum soojemaks ja mugavamaks. Mõne täiendava padja lisamine diivanile ja voodile muudab toad hubasemaks. Samuti annavad need teile võimaluse tuba elavdada, mängides värviliste aktsentide ja uute mustritega. 

Foto: Christopher Jolly, Unsplash

7. Valged rätikud

Olete ilmselt märganud, et luksushotellides pakutakse üldiselt alati külalistele valgeid hommikumantleid ja rätikuid. Kasutage seda väikest psühholoogilist mõjutust potentsiaalsete klientide peal, riputades vannituppa värsked ja lumivalged rätikud. Tänu sellele loob alateadvus seoseid puhkuse ja spaalõõgastusega. 

Foto: Jon Tyson, Unsplash

8. Valgus

Üks olulisemaid aspekte sooja ja hubase kodu loomisel on hea valgus ja valgustus. Akende ees kasvavate ja valgust blokeerivate puude oksi katsuge võimaluse korral lõigata, et valguskiired sisse pääseks. Naturaalse valguse puudumise korral leidke hea lahendus valgustitega – pange tähele, et kõik valgustid töötaksid ja sees olevad pirnid ei oleks läbi põlenud. Samuti aitab kaasa hele seinavärvi valik ning heledad kardinad akende ees. Valgus muudab toa visuaalselt palju suuremaks ja avatumaks, mis on ostja jaoks tähtis.