Foto: Unsplash
Sisustus
8. november 2020, 08:38

SAMM-SAMMULT! Kõik, mida pead teadma galeriiseina loomisest

Galeriiseinad on ilusad ja annavad kodule iseloomu. Omavahel saab kokku sobitada erinevas suuruses ja stiilis raame ja pilte. Mängida saab ka tonaalsusega – värvilisi pilte saab sobitada must-valgetega.

Siiski võib teinekord nende loomine tunduda keeruline ja tekitada parajalt peavalu. Kui oled sellele mõelnud ja plaanid lähiajal ka käsile võtta, siis siin on sulle mõned soovitused!

1. Vali koduga sobivad värvitoonid

Üks variant on jätkata samas värvigammas, milles oled sisustanud ülejäänud kodu. Nii ei muutu üldpilt kirjuks. Kui su kodu on aga neutraalsetes toonides, saad galeriiseinaga särtsu lisada.

2. Sea paika horisontaalne joondus

See on joon, mille järgi galeriiseina sättima hakkad: kõik raamid võiksid olla ülemise või alumise serva järgi ühele joonel.

3. Kujunda galeriisein põrandale

Enne, kui hakkad seina auke puurima, proovi oma peas välja mõeldud kujundus läbi põrandal. Seal saad pilte üht- ja teistpidi ümber tõsta seni, kuni oled tulemusega rahul.

Kaval nipp! Tee paigutusest telefoniga foto, nii on pilte kergem seina panna, kui saad tervikut kogu aeg piiluda.

4. Mõõda-mõõda-mõõda

Üheksa korda mõõda, üks kord lõika! Lõpptulemus jääb ilusam, kui jätad raamide vahele seitsmesentimeetrised vahed.

Veel üks kaval nipp! Kes seina auku puurida ei raatsi, saavad kasutada pildinagisid. Sel juhul aga veendu, et nagi ikka sinu väljavalitud raami kannab.