Tüdruk, keda Igor Mang väidetavalt ahistasFoto: Robin Roots
Eesti uudised
29. november 2018, 22:40

VIDEO | Vandeadvokaat: Eestis ei suhtuta ahistamisse piisava tõsidusega (4)

Eestis ei osata ahistamisse täie tõsidusega suhtuda ja küsimus ei pruugi olla tahtmises, vaid selles, et meie ühiskonnas on sellest alles viimasel paaril aastal hakatud rääkima, ütles vandeadvokaat Maria Mägi-Rohtmets.

"Võib-olla küsimus ei olegi nii väga tahtmises, aga meie ühiskonnas on räägitud ahistamisest alles viimasel paaril aastal ja me oleme ise ühiskonnategelaste, avaliku elu tegelaste, poliitikute kaudu hakanud ahistamisküsimusi reguleerima. Neid mõisteid üldse avama pärast seda, kui eelmisel aastal liitusime Istanbuli konventsiooniga," rääkis Mägi-Rohtmets "Esimeses stuudios", vahendab ERRi uudisteportaal.

Vandeadvokaat tõi välja, et karistusseadustikku võeti seksuaalne ahistamine ja ka ahistav jälitamine vastu alles eelmisel aastal ning kohtupraktika selles osas on alles kujunemisel, just selle kaudu hakkavad aga piirid selginema.

Pärnu naiste tugikeskuse juhataja Margo Orupõld rääkis, kuidas tugikeskuses puututakse sageli kokku tõsiasjaga, et ahistav jälitamine on väga raskesti tõendatav.

Vaata pikemalt ERRi videost!